Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

16ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ-ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Στο 16ο Διαδημοτικό Σχολικό Πρωτάθλημα Δήμων Αιγάλεω-Χαϊδαρίου-Αγ. Βαρβάρας που έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, το σχολείο μας είχε συμμετοχή με 10 μαθητές. 

Αναλυτικά οι συμμετοχές των μαθητών του σχολείου μας:

Νηπιαγωγείο σε σύνολο 6 μαθητών
Τσίτσος Ιωάννης
Τσίτσος Χαράλαμπος

Α’ τάξη σε σύνολο 22 μαθητών
Αντωνόπουλος Ιωάννης
Αποστολόπουλος Παναγιώτης
Βλαμάκης Κωνσταντίνος
Ζυμβρακάκης Χάρης
Ξανθόπουλος Αλέξανδρος
Χανιωτάκης Νικόλαος

Β’ τάξη σε σύνολο 26 μαθητών
Καπετανάκη Ραφαέλα

Ε’ τάξη σε σύνολο 24 μαθητών
Χιώτης Γεώργιος

Όλα τα παιδιά το διασκέδασαν, ενώ υπήρξε και διάκριση για τον Ιωάννη Τσίτσο ο οποίος κατέκτησε την 2η θέση στους αγώνες μεταξύ των μαθητών του Νηπιαγωγείου και για τον Χανιωτάκη Νικόλαο ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στους αγώνες μεταξύ των μαθητών της Α’ Δημοτικού χωρίς αθλητικό δελτίο σε σκακιστικό σωματείο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους και κυρίως για το ότι ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή.

Θερμά συγχαρητήρια στον δάσκαλο των παιδιών μας κ. Γονίδη Νικόλαο για την εξαιρετική δουλειά που κάνει. 

Το σκάκι έχει από καιρού αναγνωρισθεί διεθνώς ως ένα παιχνίδι στρατηγικής που ταυτοχρόνως συμβάλλει στην ανάπτυξη των διανοητικών ικανοτήτων, βελτιώνει την ικανότητα του ανθρώπου στην συλλογιστική, την λογική σκέψη, τόσο των ενηλίκων που ασχολούνται με αυτό, όσο και των μικρών παιδιών. Το σκάκι διδάσκει αξίες ζωής, εντιμότητα και τιμιότητα. Όπως έχει πει ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Emmanuel Lasker (κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο από το 1894 έως το 1921), «πάνω στην σκακιέρα το ψέμα και η υποκρισία δεν επιβιώνουν για πολύ».

Ευχόμαστε η επιτυχία αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για την ενασχόληση και άλλων μαθητών του σχολείου μας με το αξιοθαύμαστο αυτό παιχνίδι, το ΣΚΑΚΙ.