Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ 2020


Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες και Φίλοι

Σας γνωρίζουμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 72350/ΓΔ4/11-6-20, που αφορά στην διεξαγωγή των τελετών αποφοίτησης στην Α’ βαθμια και Β’ βάθμια εκπαίδευση, το ΔΣ του συλλόγου αιτήθηκε με το Αρ. Πρωτ. 02/06-2020 έγγραφο που ακολουθεί, την παραχώρηση του αύλειου χώρου του σχολείου μας την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, για την πραγματοποίηση της γιορτής αποφοίτησης της ΣΤ’ τάξης,


Σε συνέχεια του ανωτέρω αιτήματος, η Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου απέστειλε το συνημμένο ηλεκτρονικό μήνυμα  γνωστοποιώντας ότι «μετά την από την από 16/06/2020 απόφαση Νο 14 του Διοικητικού Συμβουλίου, σχετικά με τις παραχωρήσεις χώρων στα σχολεία και πιο συγκεκριμένα για τις τελετές αποφοίτησης. Σας ενημερώνουμε ότι για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, δεν είναι δυνατή η παραχώρηση των χώρων των σχολείων μέχρι τις 30/06/2020».

 
Κατόπιν ανωτέρω, το ΔΣ ανέμενε το επίσημο έγγραφο της σχετικής απόφασης, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του. 

Σήμερα, Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 προβήκαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματεία της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η οποία μας γνωστοποίησε ότι δεν θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο και πως το ηλεκτρονικό μήνυμα της Προέδρου αποτελεί την επίσημη  απόφαση της Επιτροπής για την Μη Παραχώρηση των χώρων των σχολείων.  

Κατόπιν, κοινοποιήσαμε άμεσα τηλεφωνικώς τη σχετική απόφαση στον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Τσόλκα. Ρωτήσαμε εάν θα μπορούσαμε να πραγματοποιούσαμε ως Σύλλογος μία λιτή τελετή αποφοίτησης για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, αλλά μας ενημέρωσε πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Σχολείο σε κανέναν πλην του διδακτικού προσωπικού και των έχοντας εργασία

Συνεπώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση για άλλη μία φορά να σας ανακοινώσουμε πως δεν επιτρέπεται να προβούμε σε οποιαδήποτε τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς και αποφοίτησης της ΣΤ' τάξης.

Το γεγονός αυτό μας λυπεί, ωστόσο η τήρηση των αποφάσεων της Σχολικής Επιτροπής και της Διεύθυνσης του Σχολείου είναι υποχρέωσή μας.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλό και ασφαλές καλοκαίρι.

Στους μαθητές της ΣΤ' τάξης ευχόμαστε καλή πρόοδο, καλή αρχή στο Γυμνάσιο και να θυμούνται το δημοτικό τους με αγάπη και στοργή.

Επιφυλασσόμαστε με τη λήξη της υγειονομικής κρίσης να διοργανώσουμε μια γιορτή αποφοίτησης προς τιμήν των μαθητών της ΣΤ’ τάξης 2019-2020.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος